Taková báseň
jako když vbodneš do knihy nůž
a otevřeš ji na neznámé stránce
Octneš se náhle v Příběhu
z Prostoru zavane
mystický průvan
a rozježí ti vlasy
ty se začneš bát Hlubiny
a raději mělce
jen cosi váhavě odezíráš
z opatrných rtů
v zadýchaném zrcadle
Taková báseň
ve voskovém válečku
jen povrchová rýha
jako blesk z čistého Ticha