Večer usneš s pocitem
že zítřek bude lepším dnem,
jsi pořád tak naivní
zlé řeči tě ovlivní.
Věříš v každou naději
za oponou se ti smějí,
pravdu nechceš radši znát
vždy ti budou jenom lhát.
Lidskou mysl lehce zmátnou
počkají až světla zhasnou,
beránek jsi obětní
při první či poslední.
Chtějí jen své potěšení
na citech jím nezáleží,
naděje máš falešné
city už máš zraněné.
Každý si tím jednou projde
dospelý či už jsi dítě,
láska to je krásná laň
umí býti zrádná zbraň.