po noční bouři ráno kráčím kaluží
v hustém oparu všedních iluzí
chladné kapky naděje stékají po listí
možná duši mou od hříchu očistí
po vlhké hlíně mezi stromy kráčím
do dlaní bezedných kapky naděje chytám
nejsou slané jako když bolestí vzlykám
všechny do poháru hořkosti stáčím
a pohár zase jednou přeteče!
neboj se …
opět polknu kapku trpkou
stejně nevyléčí mou duši smutnou
a zítra zase ...
po noční bouři ráno kráčím kaluží
zbaven naděje
a všech iluzí