Před očima
živě zhmotněná
vize umírajícího světa
a kde TY jsi
kde jsi
mé vysvobození
z pánevního dna
vzedme se ta nelidskost
jako namodralá hladina slz
utrápená zlobou
prokletá mlčením
mezi lidmi
mezi tvory
spravedlnost
umírá
svíravými pohyby po kouskách
její dlaně drtit budou
zemi naší
zemi ztrouchnivělou
až nakonec rozmačkají
živé i neživé
na rukou zůstanou jí
jen mořské kolovraty
spřádající
nekonečnou přízi
přílivů a odlivů
mrtvého světa