Jsem Nero a zapálím si vlastní Řím,
potrpím si na okázalých životních pádech,
o svých slabostech moc dobře vím
a Tiberou proplouvám na jeden nádech.
Nejsem jako on,
nikdy jsem nebyl a nebudu,
s úctou přemýšlím o jeho pochodni,
o pevné kontrole vlastního osudu.
Láje rudých haleká a křičí,
stále je v patách Janově odkazu,
těžko však chápe se mi,
jak lehce vyhnula se provazu.
Kde my se hrbíme,
tam on rovně stál,
tam kde on zastavil,
šel téměř každý dál...