Vše mrtvo je
Vše mrtvo je:
tiché, bílé,
nic nežije.
Smutné to chvíle.
Ptáčkové mlčí,
nemohou jinak,
když na zemi se krčí.
Šero kraj halí,
pojídá vzduch,
mráz tak pálí,
mrtvý je Bůh.
Prázdno dřímá
v těle celém,
smutek mne jímá.
Prázdný křik
lidí kolem,
zbytečný vzlyk
s pivem nad stolem.
Odejíti odsud,
od zaslepených,
jak určil mi osud.
Vše kol mrtvo je
a nikdy jinak nebylo,
vše jen slepé koleje,
vlaky slovo pohřbilo.
Jak je sladká
ta hloupost...
ale zavře vrátka.
Komentáře (0)