Anotace: když shoří katedrála, plesové šaty z oříšku pro Popelku obleče málokdo...
je těžké rozlousknout tvrdý oříšek
a nerozmačkat při tom jeho jádro
na padrť
je to mnohem těžší
než v něm při šťastné náhodě
objevit voňavé plesové šaty
pro Popelku...
v požáru katedrály umírá zvon
když jeho srdce pukne při infarktu
a to jediné skutečně
p r a v é o ř e c h o v é
je pak větrem rozevláto s popelem
do všech koutů světa
a Fénix neví odkud vzlétnout
.