„Víš, že jsi blázen???
Prodávat sny v cirkusech!“
hartusil Klaun s vážnou tváří
sklonila jsem hlavu
absence lásky
jen touha zbývá
vstoupit dobrovolně
do otroctví jejího vlivu
tyranie pocitů a slov
která nikdo neslyší
nechce slyšet
mít ji ve svém dechu
v každém úderu srdce
v slze
co zatřpytí se pod dotykem něhy
být pouliční prodavačka touhy
mít tu odvahu
zůstat
prázdná
Touhy je na světě k prodeji přehršle. Nevím, ale třeba kometám riskovat bolesti z lásky za to stojí. Mít požitek z výšky obnáší riziko! Pro mě daleko lepší, než mít vyprázdněné srdce. V prázdnotě dělá osamění ozvěnu smutku...
Po pauzičce máš báseňku moc pěknou a rád jsem si početl.
22.04.2019 13:00:35 | šerý