Konečně se vracíš domů,
tak dlouho jsi o tom snil,
nemaje svěřit se komu
o smutku, o ztrátě sil.
Hlava pokleslá únavou
po cestě napříč světem,
těšíš se na tvář laskavou,
na hlas, co zpívá dětem.
Domek na konci ulice
zahalen v ranním šeru,
na střeše kohout točíce
se po větrném směru.
Řady letitých jabloní
v divně zarostlém sadu,
z kuchyně buchty nevoní,
co to leží tam vzadu?
Snad rozvalina klavíru.
Už nezmůže se na tón.
Povlává jen tak z plezíru
změť potrhaných záclon.
První paprsky úsvitu
tříští se v úlomcích skla,
v oči bodají bez citu
záblesky, z kterých jde chlad.
A jediné, co Tě vítá,
jsou rozmlácená okna verandy.