Bodnuta trnem do hebké dlaně
bodnuta trnem v osrdí
umírá smutkem zraněné laně
obejmout chce se se smrtí.
Marně se snažím jí pomoci
vyléčit srdce i dlaň
hladím jí laskavě po bocích
zmrzlou jak severní stráň.
Dýchám ji teplo na tváře
třu její zmodralé ruce
madona odchází z oltáře
prach sedá na opuce.
Ještě se k Tobě přitulím
políbím prokřehlé čelo
po tom se pomalu rozbulím
odchází duše i tělo.