Uvázat mašli
z nerozumu,
A dvě deci rumu
přilít do koláče,
Neveselá, už jen pláče,
Hodiny jak zrnka písku
házet o zeď a pak je sbírat do sklenic,
A srdce probudit silou stisku.
Absence citu a pak už nic.
vlastním podpatkem šlápnout na ulitu,
Střepy z pozlátek a jiskry z citů
nadechnout se naposled a přelézt dráty
Ty ostnaté,
mříže za okny a zvony nade vraty
A jít naproti paní zubaté
A potom ve tmě svléknout šaty
V místě, kde nikdo nic nevidí
A pak se utopit v davu bez lidí..