daleko od slov a hor, usazený pokoj, pokoj není stěna, ticho něco cítí v srdci...
ty nápady jsou moc hrr, jako skočit do poezie šipku - a tím se ocitáme (ale opravdu) "daleko od světa" od člověka.
Těmi nestřídmými nucenými obrazy se vzdalujeme a dojdeme k umělým básnickým formulím. Vztah k živému životu se ztratí, ten drží naopak slova správná, obvyklá přiléhavá. Druhá sloka je v tomto smyslu určitě lepší.
01.10.2019 07:08:03 | Karel Koryntka