Občas je život skutočný
Nie je vždy všetko ružové
ako vyliezajúci klitoris
či jazyk zo zdochliny
úsmev občas vŕzga
ako staré kolená
rozhegané hojdacie kreslo
staromódny bicykel
lenivé dvere
či vyležaná posteľ
ktorá pamätá toľko krkolomných kúskov
oči občas ovládnu žmurkajúce vodopády
ktoré sa dajú viečkami vyžmýkať do sĺz
a poslať na pretekársku dráhu líc
vlhkých ako tangáče nymfomanky
či dlane úchyláka
číhajúceho pod schodami v paneláku
na detskú obeť
ruky sa občas trasú ako blesk
ktorý sa nevie rozhodnúť kam udrieť
ako mäsitý zadok po plesknutí dlane
počas prírazov odzadu
ako brada citlivky
pri sledovaní romantického filmu
občas
aj hlas sa občas zasekáva v hrdle tak
že aj neudržiavaný výťah v starej bytovke
by mu závidel
občas príde slabosť a strach
že ten život je naozaj skutočný
a jeho súčasťou umieranie
Přečteno 251x
Tipy 9
Poslední tipující: gallatea, Donne, šerý
Komentáře (3)
Komentujících (3)