Hřbitovní lucerna
Anotace: Báseň ze hřbitova
Je noc a měsíc bílý
svitem mírní tmu černou
u márnice postává hrobník opilý
a v rukou mává lucernou
Na hrob lucernu položil
aby světýlko chránilo zesnulé
Před dušičkami jakoby pomník ožil
na troše hlíny pohybem sesuté
Jen jednu mrtvou mít nemohu
neboť tragický měla skon
světlo lucerny oslepilo noční oblohu
Když z věže zadul zvon
Přečteno 481x
Tipy 10
Poslední tipující: Amiradi, Donne, ZILA78, Kapka, Frr, Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)