V slepej uličke
Občas mám chuť plakať
sadnúť si medzi odpadky
v zabudnutej slepej uličke
kadiaľ nikto nepôjde
lebo by sa aj tak nikam nedostal
sedieť na rozmočených kartónoch
a dívať sa na zničené päste
špinavé kolená
zodraté topánky
popraskaný chodník
nerobiť nič iba existovať
sústrediť sa na dych
a cválajúce myšlienky s priťažkými kopytami
od ktorých odletujú slzy
ako lepkavé blato
miešané krvou
o pozornosť by bojoval hluk
z okolitých preťažených ulíc
šuchotanie krysích chvostov
po starých novinách
vŕzganie starých mačacích fúzov
v páchnucom prievane
špinavá voda
tečúca kanálu do roztvorenej tlamy
aby sa napila aj temnota
len tak tam sedieť
plakať
a nechápať
prečo tie najšpinavšie kurvy
chodia v čistom oblečení
po čistých uliciach
hotelových izbách
kinosálach
limuzínach
a tie najčistejšie srdcia
plačú v špinavých slepých uličkách
mesto je naruby
a pije zo sĺz
chcem sedieť v slepej uličke
nech sa napijú aj krysy
ale už nie tie v ľudskej koži
Přečteno 313x
Tipy 11
Poslední tipující: gallatea, Marten, Kapka, Frr, šerý, jenommarie
Komentáře (4)
Komentujících (4)