Prší mi, prší,
deštíček z očí.
Mákové kvítí,
roste mi z dlaní.
Co bude potom?
Vždyť nemám zdání!
Srdéčko bije,
hlava se točí.
Prší mi, prší,
z těch černých mraků.
Makové kvítí,
po válce kvete.
Kde se mám schovat,
v žíznivém světě?
Ach padá peří,
těm černým ptákům.
Prší mi, prší,
krvavé slzy,
duše má tuší,
že přestane brzy.