Oheň tančí, plane,
rusé češe vlasy,
spony, co se přetrhaly,
pouta - železné časy.
Zapomněla mysl,
mozek chytrost skrývá,
za skly tlustých brýlí,
odraz, co se dívá.
V očích třpytí slzy,
perla k zemi padá,
dívku slova mrzí,
měla chlapce ráda.