Anotace: pokus o sonet č. 1, už trochu starší
V těžkém, těžkém jsem stavu,
já vybočuji z davu
pevně držím svou hlavu
už týdny nemám stravu.
Ulicí jsem šel zmaru,
ona světla neměla,
v ní se duše zbláznila,
ona strůjcem nezdaru.
Kam ona mě to zavedla?
Jaký to měla svízel?
Zevnitř já jsem roztrhán.
Krvácím, že podvedla
mě i jiné, já prozřel,
život můj, je promrhán...