Smrt ve vsi
Anotace: O smrti na vesnici
Smrtka v hnědé kápi
obešla malou ves
starce už nic netrápí
na cestě do nebes
Chodí dnes a denně,
sama přes celou ves
léto dozravá do jeseně,
kde zrovna zlátnul oves
Zlatý oves pro sebe chtěla
ale vesničané pole brání
pro kus obilí obětovali těla
a teď obývají nebeskou báni
Tam,kde kosou máchla
neživo bylo ve světnici
sotva si náčiní opláchla
opustila tiše malou vesnici
Přečteno 278x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
Komentáře (3)
Komentujících (2)