vrabci úpolníci na plotě
chytají úpal z únorového slunka
je únor
pole se vynořují
s lesy stěžňů
s kapitánskými můstky nad vousatými potoky
vrány jak olovnice
měří hloubku širého jara
je únor
neptáš se kam
říkáš si
jak je to světlo venku pádné
jak zítřejší kotva vržená z pirátské lodi předvčerejška…