po horkém dni horká bouřka
na obzoru sukni kasá si
vysílený strom jako by odněkud zrovna přiběhl
svěsil paže a shrbený
dívá se do země
vrostlý do tučného vzduchu jak naběhlá žíla
a my dva zkřehlí vzájemností
dvojím mlčením se objímáme
nad námi hejno holubů jak smrt
ve spěchu
hledá si holubník