Opuštěn v noci tajemné
jen závan slyším v zahradě;
má láska z dětství beze mne
vězněna zlobou v ohradě –
v samotě cely přetemné,
až kdesi v mrtvé osadě.
Již neuvidím její tvář,
mně zůstal pouze breviář.
Dávám Vám supertip. Je to moc hezká báseň a verše jsou kvalitní.
31.08.2020 23:14:55 | Hesoun Václav
Ať slova z breviáře hladí,
duši která si stýská,
životem odplul čas už mnoho,
někdy je vrátí,
ve vzpomínkách. ;-) Pěkný den přeji
31.08.2020 12:32:31 | jenommarie
Děkuji. Naštěstí existuje nekonečný duchovní svět - též nekonečná krása barokní hudby.
31.08.2020 12:59:16 | ARNOKULT
Ano každý může svojí duši nasytit něčím krásným a umět z toho čerpat. Děkuji také;-)
31.08.2020 13:03:03 | jenommarie