Anotace: Horolezci vlastně nikdy neví na čem jsou a jak to vše dopadne...je to loterie mezi životem a smrtí.
K2
Na úpatí věčně hory – pod nebezpečnými skalisky
žili poustevníci – dobrodruzi a horolezci
mezi kameny a ledy – se svobodou souzněni
prožívali štěstí – naplněni života dýchání.
Ta posvátná hora je k sobě doslova připoutala
nebezpečná, tvrdá a zároveň životadárná
vysoko do oblak tu jen tak stála
přitahující smrtelníky odpradávna.
Motivace a dosáhnutí vrcholu - překonání sama sebe
pro možné poznání…výhledu ze samotných nebes
stala se pro mnohé hrobem.