Sbírka: Duševní mračna
Vězněn, klečím na kolenou
Přes mříže uniká světlo
Šeptám větu nevyslovenou
Uvnitř už necítím teplo
Bráníš mi vstát, smát se i dýchat
Již jsem si zvykl tvé příkazy slýchat
Čas nás oba vyžírá stejně
my však čekáme neochvějně
Na osud mezi mřížemi
Zvyknouti však se nedá
Řetězy jsou již zkříšeny
Má mysl v hlubiny padá
O tom já sním, když na zemi tu ležím
Po letech za oknem hustě zas sněží
Chce se mi tak snít a spát
Nutno však s časem se rvát