Sbírka: Nástroje chaosu
Prsty přejíždím po prasklinách
jemně, abych je nerozšířil
prach vyfoukaje, v myšlenkách
se vracím tam, kde člověk byl
Silný, ba i krásný
on patřil k lidem bdělým
žil snad život strastný?
pocity takto třídím
Když odraz do mých očí vpluje
vzpomínka mne děsí
na ničitele, jenž blízko je
a na staré zlé časy
V kleče myslím na to křehce
vtom praskot slyším ostrý
dlaně krvácí a mráz se lehce
dotýká mé kostry
Další bolest, další šrám
na povrchu přibývá
naposled hladím hladký rám
když kolem záře nabývá
Tma mne nikdy nepohltí
už nesevře mne v chladnou náruč
zrcadlo tvář svou odvrátí
a nevezme mne ve svou područ