Blesky třesky
Blesky, třesky, tu z obloh řídnou,
mraky v mracích, vichrem tíhnou,
uragán i smršť,
smršťují ten den,
soudních pří a měr.
Zločin trestá, tresty snad,
černá díra, polkne vaz,
zhmotňujíc se na doraz.
Vrah panen,
ten služebník luciferův,
vyčkává na provaz,
co svědomí propíchne,
ty činy lovených mas.
Masakr luků, kalužemi louží,
ty louže puků,
kde v šatnících ubil šat,
rudých, zarudlých vnad.
Neodpustitelné, och ta ruka,
morem zkažená,
co masařkou bzučí,
ve mřížích i za mřížemi,
ten pach vajíček,
kladoucích vzdechlin.
Kladivo tluče do krve,
krví prořezlé,
a spravedlnost dokončí,
ten konec,
mačetami i hoblinou.
Milost, milost,
poslední slova,
co umlčí nenávist i zlost.
Přečteno 139x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (0)