DOZNÍVÁNÍ
když ochodí se suchý zip
kterým lpí člověk na životě
pronikne na holou kůži osamění
jak polétavý prach
co se jen horko těžko smývá
a v dotecích snů na víčkách
doznívá píseň teskně konejšivá
Praha, 24.11.2020
https://www.youtube.com/watch?v=wEHYfklCxWk
...není nad starý dobrý pořádný uzel a suk! na moderní zipy sucháče není spoleh...;-)
24.11.2020 16:16:27 | Marten
Jó, zasukovat se k životu jednou provždy nemusí být zrovna ten nejlepší nápad - taková Emília Marty by mohla vyprávět (i kdyby se jmenovala třeba Emil Marten)... ;-))
24.11.2020 16:21:48 | Amonasr
Oh Josefe, věřím, že je to "pouhá náladovka", nikoliv pod kůži se zarývající přesvědčení na každý den. Huš huš říkávala moje babička, ale s věkem je i pro mě daleko lepší skutečně nelpět, nechat vnímání a pocity přirozeně doznít a dočkat se kolikrát překvapivě příjemné melodie. Ukonejšit a nechat doznít je vzácný dar empatie a polibek lidskosti. Hezky pocitové verše.
24.11.2020 14:06:53 | Vivien
Děkuji za pěknou reakci, Vivien, a neboj - je to opravdu jen taková náladovka; baví mě vciťovat se do různých nálad a situací a stávat se na moment jinou postavou, kterou si v tu chvíli stvořím. Na odhalování svých skutečných stavů jsem spíš opatrný a veřejně nefňukám nikdy... :-)) Ovšem kdyby to nepůsobilo autenticky, nebylo by to ani povedené - takže Tvé drobné "oťuknutí" mi dělá radost :-)
24.11.2020 16:09:45 | Amonasr