Já dívám se zas kolem sebe
chtěl bych štěstí, v srdci nebe
však jen stíny vidím, marná snaha
stíny čeho? - stíny blaha
když snažím se jít naproti
stín přede mnou se zakroutí
je zas a znova o kus dál
stojím zase opodál
je v něm láska, všechna krása
nejde chytit, žádná spása
s prázdnem v duši, lehám k zemi
v tom mém srdci už nic není
chtěl bych ten stín na památku
všechno je jak na začátku
já dívám se zas kolem sebe
chtěl bych štěstí, v srdci nebe