Samotář.
Anotace: Ze sbírky Co život dal i vzal 1991.
Nikdo nepřišel.
Nikdo nezazvonil.
Nikdo neodešel.
Nikdo nepromluvil.
Stál tu jen sám.
Člověk, jenž potácel se ve svém stínu
a házeli na něj hlínu.
Přál si být sám.
Společnost mu byla cizí.
Bál se, bál se lidí.
Kráčel ve svém stínu,
po kamenech a kapradí,
dál jen pryč od lidí.
To oni jen jej zničili.
Nikdo nepřispěchal.
Nikdo se neobrátil.
Nikdo nezavzdychal.
Nikdo se nevrátil.
Stál tu jen sám.
Stín člověka.
Úděl. Pád i klam.
Nikomu neřekl,
já umírám.
Nikdo se neptal.
Nikdo nereptal.
Nikdo nevstal.
Žádný povyk.
Žádný pláč.
Ticho a pak už nic.
Zemřel a řekl si,
že v nebi mu bude líp.
Přečteno 193x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Iva Husárková, Dejvis, Amonasr, Vivien, Frr, Jdarks, Jeněcovevzduchukrásného, Koala, jenommarie, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)