Bezhlavé dřevěné housenky
oprýskaných barev
takřka k nepoznání
pádlují hlava ne hlava
povzbuzené křikem batolat
po zatuchlé čekárně
sem a tam
u brány nářků
poslušně spásají
bujnou vegetaci slziček
růžové luční kobylky
ve slunečních brýlích
a černými cylindry na hlavě
z výšky kanou stříbrné hvězdy
na nichž předvádějí
své akrobatické kousky
opičí hlavy
s ohromnýma očima
doslova
země vzduch
marně hledajíc
zbytky svých papírových těl
nikdo se nesměje
houpám se
na střeše starého hausbótu
proděravělého červotočivými kazy
zakotveného v moři
jenž někdo nakreslil
do plesnivého rohu
s nohama do kříže šeptám modlitbu
ze zažloutlého leporela
Polámal se
mraveneček
lidským pláčem
zalévám uschlá kvítka
na okenní římse
a prosím Boha o odpuštění
z nejvzdálenějšího místa
přichází anděl s kapesníčkem
a svou řečí začernil
všechny ty obrazy
Slečno Paní
máte hotovou celotrupovou raketu
pojďte se se mnou
proletět
BoleSTné
..ať se ti vše hojí co nejlépe
a bolesti jsou menší a menší
..milá Marcellko *ST
..opatruj se a posílám obejmutí***:)*
(báseň je ale moc pěkně napsaná)
16.12.2020 23:37:54 | jenommarie
Dobře se rozhlížíš kolem sebe. Sdílet dětskou fantazii, když kolem zebe.
Děti neléčí hračky, ale náš zájem.
Baseňka, mňam a nejvíc druhá strofa, mňamňam.
16.12.2020 23:31:26 | šerý
GOOD NAVIGATION A H O J **** ST* :-)*
16.12.2020 10:21:40 | Frr
... díky Jiříku ...
... copak já, už to v té páteřní ortéze nějak doklepu ...
... ale skutečně strašně moc mi bylo líto těch maličkých dětí na dětské neurologii, kde sídlí právě také protetik ...
... vždyť mají celý život ještě na rozdíl ode mne před sebou a už od malička musí žít v ortézách ...
... je mi smutno ...
16.12.2020 15:00:58 | Marcella