Narodit se koněm
Narodil jsem se koněm
za původ se nestydím
putuji-li krajinou
u studánky v poli
bratra svého nevidím
Přitom sedlák zbožný
popravdě víc než papež
zpovídám se
nerouhám se
přec Všemohoucí ví
zda jest to pravda nebeská
či pozemská lež
Načež dívenku coby proutek
na koníčku v lukách zřím-li
byť kobylku k smrti ráda
pohledem na tu krásu
ve smutku zabolí má záda
Vždyť narodil jsem se koněm
vodu čistou miluji
empatií žiji
kohortu narcisů v sedle nesnesu
osedlat mne pouze
Kalliopé smí
Přečteno 235x
Tipy 12
Poslední tipující: gallatea, Kubíno, Emily Říhová, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, jenommarie, Vivien, šerý, Frr
Komentáře (2)
Komentujících (2)