konvalinky
Anotace: konvalinková balada
Na jaře dívka bosa v lese
Ještě ji zebe zbylý sníh
konvalinky v dlaních nese
na věneček svatební
Pryč je jaro, dozrál klas,
dívčin krok jde lesem zas
kontryhelu plná nůše
v jejím těle nová duše
Na podzim už plody šípků
sbírají v lese do košíku
dítě k hrudi přivázané
mladé ruce lesu známé
Padla zima, všude sníh
tam v lese kdesi v závějích
jsou dvoje stopy zatoulané
a den už noci říká pane
Přišlo jaro, sněhy tají
uprostřed lesa na mechu
konvalinky obrůstají
dvě zmrzlá těla bez dechu
Přečteno 177x
Tipy 8
Poslední tipující: Aramgad, mkinka, Emily Říhová, Psavec, šerý, Ane
Komentáře (3)
Komentujících (3)