Kolovrátek mysli odpočinek v modlitbách hledá
chladné tělo zří půlnoční ticho prosté
tíha plného stvolu vřetene jak vlna
jedna za druhou
do žeber padá
dusím se zas a znova po sté
Prosí nejvyššího Pána
v klidný spánek má tvář bledá
ó Bože můj šeptám
nic víc
V divokém víru bol rozlévá svou zoufalost
z předepsaných papírových krabic
klame hmat i zrak opíjí mysl mou
noční příboj do temen zvedá ospalost
v dlani choulím oči ať chvíli si zdřímnou
mdlobu mrákot bytost slabou
Panno matko život mi kvapíc
na milost vezmi prosbu mou
nic víc
Hvězdná znamení roztávají smrtícím přílivem
horkého dechu topící se ryby
pod křídly Gabriela kůži si svléká za pár rajských sklenic
vyzpovídaná noc
podrž mé okamžení v jitru mizivém
do výše pletenců z vlčích máků
dokud pod ochranou anděla neodkvetu
a zmužile postůj
nic víc
Myslím, že se probouzíme pro další květy. Kveteš slovem, kéž i radostí, milá Marcello.
11.02.2021 21:12:14 | Akrij8
A při tom všem.. při vší té bolesti a bezesných.. dokážeš psát takové básně.. užasla jsem při čtení.. kéž by, až to přejde a mysl osvobozena od všech těch krabic, ať je ti radostí vrátit se k této a jiným svým básním s povděkem, že ano, zažehnáno, a zůstávají krásné verše
10.02.2021 22:58:04 | Vivien
Je to nádherný počtení a přitom když jej píšu mám pocit že ta slova nejsou na místě. Jako bych tím zároveň říkal že je dobře že si zoufáš. Jak tedy pochválit možná být zticha a nenápadně odejít
10.02.2021 20:33:05 | Clown
Noc delší než den ...bývá těžká *ST;)
Ať se ti daří mít poklidné a i příjemné nici milá Marcellko**
10.02.2021 14:46:23 | jenommarie
..když v nespavosti hvězdná znamení vracejí své snáře zbloudilým pěstitelům orchidejí***:-D* ST*
10.02.2021 06:26:01 | Frr