Bežím,
ale neviem kam.
Aj keď sa okolo seba
rozhliadam,
nič tu nepoznám.
Počujem,
ale nič nehrá.
To len Vietor šumí,
„mala si byť verná.“
Dýcham,
no do mojich pľúc
neprúdi žiaden vzduch.
Z mojej duše je len
šedivý duch.
Zabúdam,
ale spomienky
sa mi prelievajú
v žilách
ako bublajúca krv.
Cítim,
moje srdce
však už nebije
tak ako predtým.
Kričím,
no z úst nevydám
žiadneho hláska.
To nebola láska,
len na tvári vráska.