Hranice

Hranice

doufá půda deštěm bita,
že nepřijde další bouře?
může součást světa celku
poddávat se oné vzpouře?

úsměv jako vzácný statek,
avšak nikdo nemá ještě
valut dávných, cizích krajů,
vzácných jako v poušti deště

může vlna, jejíž slzy
vlhčí břehy, utéct moři?
když ji jeho sluha odliv
bez výjimky vždycky skoří?

dotyk jako značka hranic,
„tuto končí lidská mysl
marně v tlaku rosy oken
hledat v pustých vencích smysl

Autor Nao Kinjú, 02.07.2021
Přečteno 227x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Frr, Psavec, MrPterodaktyl, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

pusté venky! paráda...

02.07.2021 19:46:49 | Sonnador

líbí

Krásné obraty.ST

02.07.2021 16:38:09 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel