Jsme.
Anotace: Z šuplíkové sbírky Kamarádům 2021.
Jsme tu nakrátko.
Život není pozlátko.
Pípá malé kuřátko
a hledá zrní,
tam, kde není.
V trpělivosti je cosi k nalezení.
Alespoň povzbuzení.
I kočka v nepřízni vrní.
Po svém teskní.
Nikdo není stoprocentní.
Ani den slzy utřít neumí.
Osudové znamení.
Samota ráj není.
Sbírám uhlíky naděje
a čas, který zahřeje.
Co zítra bude, toho už se nebojím.
Svůj stín pohladím a zřím.
Každá minuta má odstín.
Já vím.
Jeden malíř mi kdysi řekl,
že v barvách je všechno.
Tak hladím jeho plátno
a třeba přijde polojasno.
Z černé bude šedá
a všechno se podá.
Který odstín dám této minutě?
Já nevím.
Sním.
Dívám se nehnutě.
Přečteno 204x
Tipy 8
Poslední tipující: Amonasr, Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, Frr, Achilleus Naso, J's .., kudlankaW
Komentáře (6)
Komentujících (2)