Lokální prozření patriota
Postávala na refýži
za tmy
předloktí v klinči
zřetelném kříži
vymóděná ve smutečním
pod krkem
bílou holubici fiží
tramvaj
mířila
z posledních sil
dýchavičně k vrchu Golgotě
On
někdejší seladon
zbičován deštěm
zlynčován kroupami
běžel bez přestávek
z průmyslové ostravské čtvrti
byl ztělesněním toho
kdo nezná býti pěstěn
odporným chlapem
co sotva chápe
páchnoucí pivem
den ode dne blíž smrti
dnešní noc
vyčká jejího příchodu
tak jako noci předtím
v brlohu
zavšiveně živém
Přečteno 152x
Tipy 11
Poslední tipující: Amonasr, šerý, Psavec, Frr, mkinka
Komentáře (2)
Komentujících (2)