Hřbitov v Podgoře
Hřbitov v Podgoře
Dalmatský muži, dalmatská ženo,
až jednou pánbůh vyvolá tvé jméno,
pohřbí tě nad pěšinou nahoře,
pohřbí tě na hřbitově v Podgoře.
Tam malý kostelíček čeká
na poutníka, co míří do daleka.
Vůně oleandrů, šepot borovic,
tebe už ze spánku neprobudí nic.
Snad jenom noční vlnobití
tě za tvé zkřehlé srdce chytí.
Tví vnuci dovádějí v moři,
život v nich jasně plane, hoří,
a ty se ztrácíš do věčnosti
a zbývají už jenom kosti.
Však přesto, víš,
blizoučko živých spíš!
Přečteno 225x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Frr, Vivien, šerý
Komentáře (4)
Komentujících (4)