Anotace: Osamělost, životní dezorientace, okamžik před koncem. Inspirováno scénou z mé chystané knihy Zatmění Slunce.
Ve Strange Colour Coffee,
kapky vody po výloze líně se plazí,
kompas v dlaních rozbitý,
na poslední úsměv bledá tvář sází.
Deštivý den,
nepřijatým darem slova vlídná,
v dobro nevěřil
existence bídná,
kéž by to byl jenom sen.
Díval se na ni a ona na něj,
podvědomě tušila, že tu nechce být,
opuštěný v koutě smutkem výt,
pod deštivým mrakem klít.
Cizinci si pro něj přišli,
stíny bez tváří zimou v létě,
z koutů ledových krajin duše jeho vyšly.
Žijeme v osamělém světě,
pneumatiky o asfalt se pálí,
hrůza v poslední životní větě.
Nejhorší osamělost je v davu...
06.08.2021 11:57:40 | Lighter
Příjemné to inu není. Buď to člověka zlomí, nebo si zvykne. Postupně se mi stalo obé :-D
06.08.2021 12:05:41 | R.Chlup
Děje se nám to všem, takový je svět...
06.08.2021 12:19:01 | Lighter
zajímavý je, že jak člověk vyjde z města do přírody, osamělost je fuč, i kdyby byl tejden sám...
zvyknem si, jen okorat nesmíme...
06.08.2021 12:23:29 | Sonnador