Smrt počátkem
V černých muchách lítá pach,
zamračen i vykostěn v hrachu klečí,
co nastane v dáli zapomění,
počátek a smrt se rozmluví,
v lůžku flekatého nehtu.
Polonahý věří v Pánu tichosti,
k oknu ťuká andělský,
přesto krvácí v bílém rouchu,
už býti nebýt zbit.
Odzvonila břidká ručička,
nezakuká a nezakuká,
modleme se,
a do duše z duši vypoví,
ten dopis napsán slepým,
Hle,
konečně procitnu v nebeso,
a rozvířím mechy píšťal,
kde krucifix neulomím,
a zaspím v příštích měsíčkách,
tuhletu podobiznu,
kde nezapomeneme,
ani v zapomění,
ani na rozvyklané posteli.
Amen
Amen
Země lehká,
budiž popelem přeživších.
Přečteno 160x
Tipy 14
Poslední tipující: Frr, Psavec, Amonasr, kudlankaW, paradoxy, mkinka, šerý, Iva Husárková, Isla
Komentáře (7)
Komentujících (4)