Vojáci a hříbě
Na poli nevybuchlých min,
cosi přestárlo a mizí v prach,
armáda zavelí k zbrani pal,
a z krve se už nedořeže.
Zatemnělo se bol,
tráva se spálila v kost,
po listu stránka se vytrhla,
a zahodila svůj čas.
Vzdychá to a skuhrá,
vždyť dýchá dým z tkanin,
odkud je pramalý kde kdo,
chudák vojín,
v tkáních civí dosloužilost.
Hříbě toulá si v mase,
klopýtá a znaveno trne,
když sarančata útočí,
tak je povodeň Nilu,
přeblátováno po sutinách,
kde kapitán si vzal na sebe otěž,
a vzápětí propadl se k myrtě,
jemuž už holubice letky nezamává.
Bum,
a vesnice usoužená prostě,
kde Charón věčné tmy,
si usedl na trumf smrti,
nemrtvých baret.
Přečteno 131x
Tipy 9
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Psavec, ccigg, mkinka
Komentáře (5)
Komentujících (3)