Teplo léta vytrácí se z opálené kůže,
s podzimem v dlani vadne květ růže,
smůla teče na stromu kůře,
led pod nohama praská v nové noční můře,
a já padám...
Ptáčci do teplých krajin odlétají,
a rybky do teplých vod odplouvají,
já však křídla ani ploutve nemám,
ledová růže, život v ní marně hledám.
Tak dýchni jí do plátků okvětí
trochu horkého dechu
snad vyvede Tě z podsvětí
dá nový význam tvému vzdechu...
Krásný den, Radku
23.08.2021 22:36:21 | Emily Říhová
Je to pěkná báseň. Nesedí mi poslední slovo..
LÉPE by znělo..pravdu hledám. :)
Ale líbí *
23.08.2021 11:34:41 | jenommarie