Čirá Pálava v plastových kelímcích,
zčeřená hladin(k)a, vzpomínek na tisíc.
Blízká dálava; upřímných srdcí smích,
průsvitné krůpěje kanoucí po lících.
Vroucí objetí vetknutá do duše,
chvíle věčnosti v odstínech moruše,
promluvy vděčnosti, vřelost, co pomůže,
prohřeje, tuší se propije do kůže.
Jenže je to cit, který:
Šrouby v hrudi utahuje,
jako vichr v duši duje
a stále mi opakuje:
,,Carpe diem, mon ami, život je krátký."
A tak, nejen mezi řádky:
Utíkám pryč ze Tvé kóje
a zas nazpět. Kde jsi, moje
duše, kde ses zapomněla?
Že jsi to či ono chtěla?
Vím já? Nevím... nejlíp je jí
v objetí, v němž srdce hřejí.
Přesto zůstat nemůže...
Neboť my dva v krámě máme
snítky máty, ne růže.