Bojím se ticha
Anotace: Z intimního šuplíku 2021.
Bojím otevřít oči.
Samota v duši křičí.
Slzy jsou stálé.
Chybí mi něžné chvíle
a pohlazení.
Tak létám po papíře
a hledám souznění.
Trhala jsem maliny
a chtěla je dát,
ale nebyl nikdo.
Ruka padala a neměla je komu dát.
Byla jsem jako automat.
Pro mě je jich líto.
Bez dětí bolí to.
Protřela jsem si oči.
Další probdělá noc mě čeká v křeči.
Výjev ze života
jako z hororu.
Přišpendlený na
divném praporu.
Hlavu se učím
nosit nahoru.
Kameny žalu
držím v sobě.
Zřím hnízdo ptáků
a chci letět pryč.
Avšak další báseň
musí žít.
Smutek má občas krutost.
Chybí mi hlasy.
Jsem máma a mám jen děsy.
Věříte mi?
Prosím o lepší časy.
Kráter bolu dusí jako temnota.
K životu budí mě jen pero ptačí.
Třeba ti ptáci doletí tam a tam
a řeknou jak máma křičí.
Mají křídla. Já nikoliv.
Naděje, co létá,
i když není na krajíc.
Poprosím ptáky,
ať letí do těch stran,
vyřídit vzkaz,
že odkaz duše
nemá být potrestán.
Jen zpívám hluše.
Nevím, kudy kam.
Potrat iluzí v sobě mám.
Kdo dá verš,
ať ho prozpívám?
Přečteno 251x
Tipy 13
Poslední tipující: Dejvis, Amonasr, Frr, Fialový metal, zdenka, Vivien
Komentáře (14)
Komentujících (8)