U konce s dechem
Zapadlo slunce nad Paříží,
nad Notre-Dame i Saint-Michel
dva světy na nebi se kříží
a zvoník nebyl vyslyšen
Odešlo tisíc dobrých tváří
utichlo srdce jednoho
ta bílá růže na oltáři
Pro koho je tu, pro koho?
Nebyl to pouhý něžný snílek
nebo snad drsný bonviván
kdo by v tom krásném světě růží
snad po sté znovu umíral
U konce s dechem stále kráčí
svou potemnělou Paříží
Au revoir, Bébel, je to k pláči
snad už tě země netíží
Moc krásné, milá Zamilko, jak obsahem tak formou. Já ho také měla velice ráda. Takže ST a srdečný pozdrav z Prahy. Daniela
19.09.2021 18:18:28 | danaska