Smutek
Anotace: Z intimní sbírky 2021
Jala jsem dát smutek pod hladinu.
Voda poradila.
Nadávkuj ho.
Rozděl na třetinu.
Slzy byly rovné bez rýmů.
Chvěly se a prosily o almužnu.
Z pláče dávila jsem se kameny.
Prosila o život jiný.
Vzpomínky ať nejsou kruté.
Zadupat násilí polknuté.
Mlč a ztrácela jsem řeč.
Stále z toho pořád křeč.
Umřu i s bolestí
a zalknu se nad něčí hloupostí.
Uhasínám bez knotu v potu.
Ďábel občas našeptává,
doutná dým zazděných myšlenek.
Řvu tiše a zavírám oči.
Chci říct, že stále kus mě tančí.
Kus živé i mrtvé vody.
Života sesypané schody.
Dopíjím džbán vody.
I nevíra k sobě patří.
Lucerna svítí z jiné svíce.
Vlastní síla
uhasíná více a více.
Těžké mám ruce
a svírám svíce.
Zemřelí nevstanou.
Končím všem poklonou.
Svou krev dávám zástavou.
Další dějství za oponou.
Přečteno 210x
Tipy 9
Poslední tipující: Amonasr, Psavec, Protos1182, Frr, Iva Husárková
Komentáře (6)
Komentujících (4)