Říjnový čas
Anotace: Básnička o říjnu
Z rozpadlých hrobů,prach
holýma rukama stírám
ač nemám žádný strach,
jako spadlý list zmírám
Červánky jsou Kristova krev
jež z oblohy k obzoru kane
dávno utichl něžný ptačí zpěv
za rok léto z mrtvých vstane
Říjen barví stromům bujné hřívy
jen chladný vítr zlaté listy zcuchal
proto muž složil pod střechu dříví,
než ho krátký podzimní den uspal
Přečteno 275x
Tipy 20
Poslední tipující: Stanislav32, jenommarie, Jeněcovevzduchukrásného, Jan Kacíř, Vivien, mkinka, Malá mořská víla, Koala, Iva Husárková, šerý, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)