Zaseknutý gramofon života
vyzvání v hlavách otroků
s každým pohybem myšlenky i těla
vyhrává jim na cestu
Z okna shlížím na Kafkovy mravenečky
svobodné otroky s nasranými výrazy
jejich ruce vlají volně, v myšlenkách jsou svázané
nohy zvedají se lehce, dopadají v těžkostech
Však co já vím, co je svoboda?
Vždyť časy lágrů jsou pro mě obrázky...
Však kdykoliv se na svobodného podívám
vidím, že lágr nosí v sobě...
...je v něm velitelem i vězněm
"Však kdykoliv se na svobodného podívám vidím, že lágr nosí v sobě...
...je v něm velitelem i vězněm"
Zajímavý počin... I: "Vždyť časy lágrů jsou pro mě obrázky..."
07.10.2021 09:07:28 | Koala