Utíkám.
Anotace: Z intimní sbírky 2021
Utíkám z peřejí.
Není kam.ˇ
Život z krachů dám.
Tisíce bran.
Která se otevře?
Prodýchám.
Stesk. Úzkost. Žal.
Na všechno člověk sám.
Kočka je jediné,
co mám.
Vrní a zažene chmur van.
Nejsem chromá,
zatím stačilo málo.
Dítě nevědělo.
Já vím.
Prsty ohýbat zřím.
Dítě tříleté hledí
a cítí,
co nevíte.
Mami, proč nemohu vzít lžičku?
Proč jiná jsem trošku?
Bude to lepší někdy
a je to navěky?
Mami,
proč brečím u věty.
Vajíčko nejde jíst.
Já nechci, aby jsi mě krmila.
Chci sama.
Ty to víš.
Nářek.
Nic víc.
Pak rajský plyn.
Je malá.
Doktor Fára u toho byl.
Pak přivázali mě k posteli,
abych se nehýbala.
A já řvala.
Sestry.
Ona tak malá.
Zpětně dověděla jsem se,
že nesrostlo to tak všem.
Tak živý zázrak jsem.
Mám cvičit rybičku,
když podala jsem ručičku.
A druhá ruka čekala mě.
Sestry vítala jsem bravurně.
To je ta, co brečí
i v druhém domě.
Přijali mě. Chválili mě.
A pořád jsem dítě.
A Ty tříletá.
Obdivuji Tě.
Přečteno 217x
Tipy 16
Poslední tipující: Kubíno, Amonasr, paradoxy, Fialový metal, Iva Husárková, Isla, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, Frr, petrzal, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)