Pár řádek
Anotace: Z intimní sbírky 2021.
Varhany zní kostelem.
Napíši pár řádek,
než lehnu popelem.
Dýchám a mávám praporem.
Život údělem.
Stvořeni v hádání,
že už nebudeme v pozvání.
Svět z marností.
Přechody nad propastí.
Smutek v morku kostí.
Zpívá jinakostí.
Než přijde ta a ta hodina.
Neschovám se.
Budu jiná.
Ukrojená z kůrky chleba.
Namočená. Běda.
Zpívám píseň lišejníků,
co nezní růžově.
Sklesle vlnou dře.
Churavění ve stádu znecitlivění.
Obřad a vše zmoklé.
Já tomu volám ne.
Přežít. Přání neskromné.
Titan se směje
a beznaděj vlaje,
ale škvírka se naděje
i pro prchlivé sny
a v slunci zahřeje.
Smutek se zakryje.
Pohřební průvod se nekoná.
Ještě román nekončí.
Ani nezačíná.
První sloka život.
Druhá není podvod.
Třetí snad proud slov.
Polykám den.
Holka přeskoč.
Přečteno 300x
Tipy 18
Poslední tipující: Dejvis, Amonasr, Iva Husárková, Frr, Psavec, J's .., Vivien, Sonador, Isla, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)